Fiu de tina


Bolile si necazurile = incercari
9 Septembrie, 2009, 1:02 pm
Filed under: Cuvinte de folos | Etichete: , , ,

Fragmente din Cuviosul Paisie Aghioritul – Mica Filocalie (Ed. Cartea Ortodoxa, 2009 – pag 31-33)

Cuviosul Paisie AghioritulIncercarile care ne vin sunt deseori „antibioticul” pe care Dumnezeu ni-l da pentru bolile si patimile sufletului nostru. Acestea ne ajuta duhovniceste. Omul mananca o „bataie” usoara de la Bunul Dumnezeu si isi inmoaie inima.

Ce poate sa faca puterea omeneasca in diferitele boli? Doar Hristos poate, si cu un deget, sa ne faca bine. Sa cerem prin rugaciune ajutorul lui Hristos.

Sa avem multa rabdare in bolile noastre, ca sa nu primim o rasplata mica in ceruri. Dumnezeu n-ar ingadui sa fie nimic din ceea ce se intampla daca din acestea n-ar iesi ceva bun.

Pentru noi, crestinii, nu trebuie sa existe durere, nici amaraciune, nici deznadejde. Daca incredintam amaraciunea noastra lui Hristos, ea se face miere.

Omul, cand sta bine cu sanatatea, nu sta bine duhovniceste. Asadar, este mai bine sa aiba ceva. Omul se foloseste din boala cat nu se foloseste din toata nevointa pe care o face. Orice boala ajuta mult in inaintarea duhovniceasca.

De multe ori Bunul Dumnezeu ingaduie sa se intample ceva unui om, incat noi sa fim siliti sa-l ajutam, ca sa ne scape de ceva rau.

Viata aceasta nu este locul nostru de salasluire. Are bucurii, are si tristeti. Loviturile incercarilor si ale stramtorarilor sunt indispensabile pentru curatia sufletului nostru. Orice incercare si mahnire s-o rabdati cu bucurie! Invierea este precedata de rastignire.

Anunțuri

Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: