Fiu de tina


Binele si Raul
17 decembrie, 2008, 12:28 pm
Filed under: Caderi si ridicari | Etichete: , , , ,

Niciodata nu mi-au fost mai clare aceste doua cai (pentru un crestin, Binele si Raul nu mai sunt concepte, ci drumuri pe care poate sa aleaga sa le urmeze sau nu) si niciodata nu am fost mai aproape de a alege Raul.

De ce sa aleg Raul? Nu am nici un motiv pertinent si cu toate acestea ma atrage ca un magnet. Asa ca imi gasesc motivatii, scuze, pretexte. Ma gandesc ca deja cunosc calea Binelui, stiu cum va fi viata mea daca urmez Binele, insa nu stiu cum va fi daca aleg Raul. Ma gandesc ca Raul nu-i atat de rau (in ritmul asta voi reusi sa ma conving ca nici dracul nu-i asa de negru) si ma mai gandesc ca voi putea intotdeauna reveni la Bine chiar daca aleg sa urmez Raul.

E cea mai mare ispita, cea in care te autoconvingi ca de fapt experimentezi, incerci lucruri noi, nu faci nimic rau si chiar daca ai face, te poti intoarce oricand la Bine. Nu, s-ar putea sa nu te mai poti intoarce la Bine. S-ar putea sa platesti cu lacrimi de sange si ani lungi de chinuri, ca Sfanta Maria Egipteanca. Si ti se va cere multa vointa si hotarare pentru a putea urma din nou calea Binelui. Care dintre noi are atata putere? Eu, acum, nu o am.

Si-atunci, de ce sa urmez Raul? De ce e necesar sa cad ca sa ma pot ridica? De ce e nevoie sa ma departez ca sa pot revenii? De ce imi este atat de greu sa tai legaturile cu Raul?

Nu cred in dualitatea fiintei umane. Nu cred ca in noi coexista Raul si Binele. Nu cred in determinare. Cred in Dumnezeu si cred ca prezenta Lui in viata noastra ne e suficienta. Ar trebui sa ne fie suficienta. Cu toate acestea, chiar dupa ce ajungem sa-L cunoastem, ne departam de El. Cautam altceva, ne aruncam in bratele Raului. Noi singuri alegem sa ne dam lui. Nu suntem siliti de nimeni si nimic. Apoi, daca suntem puternici, revenim la Hristos. Ii aratam ranele pacatelor si-L rugam sa le vindece. Si Hristos o face. O face cu atata generozitate incat uneori nici nu suntem capabili sa o intelegem. Ne picura dulceata in inima, ne da Lumina, ne naste din nou.

Si cu toate acestea, unii dintre noi aleg Raul…

Reclame

Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: